Zonder titel (1978)

“Veel westerse kunstenaars die zich lieten inspireren door Japan werden vooral getroffen door de lijnvoering, de techniek of het materiaalgebruik van hun collega’s. (…) Het werk van de Leidse schilder / graficus / dichter Kees Buurman behoort tot de uitzonderingen. Het is dan ook niet tot stand gekomen door een directe invloed vanuit Japan, maar langs een omweg, via de ontwikkeling van Buurmans denken in de afgelopen twintig jaar.” – Hein Reedijk, ‘Over Kees Buurman. Het kleine moment van het zien’ in de tentoonstellingscatalogus ‘In het spoor van de liefde’ Museum Volkenkunde in Rotterdam in 1986.

Dit werk was ook opgenomen in de tentoonstelling ‘Op het eerste gezicht. De collectie Cleveringa’, Noordbrabants Museum in Den Bosch in 1988.

Oostindische inkt op papier, 64 x 48 cm
Collectie Centraal Museum in Utrecht

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: