Man en dier (1967)

“Kees Buurman hield zich enkele jaren terug bewust bezig met landschappen, stillevens, mensen en beesten. Onbewust vond hij voor deze motieven de ordenende vormen van horizontale en vertikale banen, cirkels en vierkanten. In de laatste jaren is deze situatie echter langzaam omgekeerd. En op het ogenblik houdt hij zich bewust bezig met horizontale en vertikale banen, cirkels en vierkanten, en is de verhalende wereld naar het onbewuste niveau verschoven.” – J.L. Locher, over het werk van Buurman in deze periode, in de tentoonstellingscatalogus ‘Kees Buurman’ in 1968 van het Gemeentemuseum in Den Haag.

Dit werk was ook opgenomen in de Tentoonstelling ‘Kees Buurman. Graficus, schilder, dichter’ in  Museum De Lakenhal in Leiden in 2000 en in de tentoonstelling ‘Kees Buurman’ in de Librije Hedendaagse Kunst in Zwolle in 1985.

Monotype, 50 x 62 cm
Collectie Centraal Museum in Utrecht

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: