Muurgedicht | Vlieger (2) (2000) | Kees Buurman

Het muurgedicht ‘Vlieger (2)’ is in oktober 2000 aangebracht op de zijmuur van Broekplein 2 in Leiden. Het was het 78e muurgedicht dat door Stichting Tegen-Beeld in Leiden werd gerealiseerd. Met dit muurgedicht wordt Kees Buurman geëerd als Leidse inwoner, dichter en kunstenaar. De grafische vormgeving van het gedicht is volledig in de stijl van Buurman, die gekenmerkt wordt door geometrische vormen en de combinatie zwart-wit.
> Lees hier meer over bij muurgedichten.nl

Dit gedicht is later opgenomen in de bundel Adem, dat in 2003 verscheen.

De vlieger die
de nachtlucht
zichtbaar maakt,
een snelle schaduw
en een dans is,
de blauwe spiegel
van mijn ziel,
zingt fluisterend
mijn woorden weg
in wind.

Twee draden
brengen kracht omlaag
en bevestigen mijn voeten
aan de grond.

Even speel ik
het universum,
terwijl in mijn buik
een vlieger
vlindert.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: