home home

 

 

 

 

 

Nieuws

Expositie tekeningen Kees Buurman (1933-1997)

Expositie tekeningen Kees Buurman uit de periode 1967-1976. Te zien bij kunstmakelaardij Metzemaekers te Oirschot tot en met 17 juni. Lees meer...

Aangeboden

In 1965 maakte Kees voor de Gereformeerde Petrakerk in Leiden een wandschildering op een aantal panelen van board: een hoog middenstuk van 4.91m x 2.14m met daaronder een tekst op een strook van 14.10m x 0.40m. Het middenstuk stelt Vader, Zoon en Heilige Geest voor, de tekst bestaat uit enkele zinnen uit de geloofsbelijdenis. De voorstelling is vnl. in zwart op een grijze achtergrond. Het heeft zeker 25 jaar in de kerk gehangen, maar werd teruggegeven toen de kerk een moskee werd.
Dit werk staat opgeslagen in het vroegere atelier van Kees. De Kees Buurman Stichting zoekt een goed onderkomen voor deze wandschildering. De Stichting stelt het werk gratis ter beschikking aan een daarvoor geeigende instelling. De panelen zijn in goede staat al zal hier en daar wat bijgewerkt moeten worden.

gallery thumbnail gallery thumbnail
gallery thumbnail gallery thumbnail

 


Nederlandse ambassade te BeijingEen bezoeker aan de Nederlandse ambassade te Beijing fotografeerde in de kamer van de ambassadeur dit kunstwerk , 50 etsen, van Kees Buurman. Het zijn 50 variaties van cirkels in een vierkant gedrukt van 1 plaat.